continu ontwikkelen salestalent vaardigheden verkopen training online training podcast

Continu je commerciële talent blijven ontwikkelen

Artikelen

Nieuwsgierig zijn, altijd blijven leren en ontwikkelingen op je vakgebied met interesse volgen. Als je het mij vraagt een uitstekende manier om jezelf scherp te houden. Geef je je commercieel talent daarbij ook nog extra aandacht, dan blijf je meteen aantrekkelijk voor klanten. Want wie wil er nou niet zakendoen met iemand die vakkundig gezien goed voor zichzelf zorgt?! Bovendien zijn er allerlei manieren om up to date te blijven. Een greep uit het royale aanbod waar ik zelf graag gebruik van maak.

Voor ieder wat wils!

Lees klein

Vakbladen, websites, kranten: onderzoek waar interessante artikelen over jouw vak te vinden zijn en zorg voor een constante stroom aan nieuwe informatie. Bijvoorbeeld door een RSS, abonnement of nieuwsbrief. Elke dag een artikel lezen kost je pakweg een kwartier. Niet veel om jezelf van verse businessvitaminen te voorzien.

Lees groter

Een blik op de website van Managementboek.nl laat zien dat er ruim 20.000 zakelijke boeken te vinden zijn. Daar moeten toch een aantal interessante titels tussen zitten over jouw zakelijk expertise.

Luister

Niks zo makkelijk als tijdens het woon-werkverkeer of op een rustig moment “s avonds of in het weekend luisteren naar inspirerende experts op jouw vakgebied. De hoeveelheid podcasts is enorm. Onder meer via Spotify zijn er veel te vinden. En vaak kun je ze ook downloaden op de websites van de betreffende sprekers.

Kijk

Beelden zeggen meer dan woorden, dus wat let je om op YouTube te kijken naar informatiefilms, tips en meer. De TEDTalks geven je nieuwe inzichten van over de hele wereld.

Beleef

Volg minimaal 1 keer per jaar een workshop, online training of langere opleiding. Niet alleen goed voor het verbreden van je kennis. Je legt ook contacten die van grote waarde kunnen zijn voor je netwerk. Online zijn er vaak groepen waar je kunt discussiëren of contact met medecursisten legt.

 

Overigens hoeft een constante “leerfocus” niet beperkt te blijven tot je vakgebied. Wat let je om wetenswaardigheden bij te houden over reizen, literatuur, kunst, politiek, hobby”s en andere onderwerpen. Zolang het je interesse heeft hoeft bijblijven geen moeite te kosten. Veel leerplezier!

Daniëlle de Jonge