online werken digitale klantgerichtheid aandacht voor de klant

Digitale klantgerichtheid: videobellen met aandacht voor de klant

Artikelen

Een agenda vol calls, online meetings en andere digitale bijeenkomsten: het is de dagelijkse praktijk. En dat blijft het ook. Verschillende onderzoeken laten zien dat overleg via Teams, Zoom of vergelijkbare videobelprogramma’s enthousiast zijn omarmd door het bedrijfsleven en de voordelen – makkelijker in te plannen en minder reistijd – maken dat zowel klanten als leveranciers het veelvuldig willen blijven gebruiken. Efficiency volop dus en daar schuilt meteen een valkuil, want bij digitale klantgesprekken mist geregeld de persoonlijke aandacht. Terwijl juist dat persoonlijke ervoor zorgt dat je een veel sterkere band met elkaar krijgt. In een drieluik van artikelen geef ik je tips hoe je die human touch wél laat zien. In het eerste artikel lees je over de complimenteuze vraag, vooraf iets van jezelf laten horen en jouw onweerstaanbare uitstraling. Dit tweede artikel gaat over het geven van échte aandacht aan je gesprekspartner.

De highlights

  • Vertel wat anderen van jouw vinden
    Dé manier om op geloofwaardige wijze jezelf te presenteren en veel sterker dan jezelf op een voetstuk plaatsen.
  • Niet de transactie, wel de relatie
    Alleen focussen op ‘de opdracht’ is frustrerend, wat wel werkt zijn relatiegerichte vragen om een stevige basis voor de samenwerking op te bouwen.
  • Voorkom passiviteit en wees aantrekkelijk
    Met dank aan de videobelprogramma’s kun je elk gesprek dynamisch en onderscheidend maken, de leukste mogelijkheden tip ik je graag.

Lees het hele artikel voor nog meer tips om jouw klanten échte aandacht te geven in videobelgesprekken.

 

Daniëlle de Jonge