dingen om jezelf cadeau te doen met kerst

Drie dingen om jezelf deze Kerst cadeau te doen

17 dec 2015 | Commerciele slagkracht, Waardevolle klantrelaties

Voor ondernemers en professionalsp is deze periode van het jaar soms een flinke uitdaging. Je wilt cadeaus kopen voor je klanten (tenzij je onderscheidend wilt zijn en voortaan een Paas- of zomercadeau geeft, wel zo origineel), je familie, vrienden en andere naasten. Je stuurt (digitale) kerstkaarten, geeft royaal aan goede doelen en vergeet bijna om iets te doen voor een heel speciaal iemand: JIJ! Jezelf een cadeau geven is een welverdiende daad om jezelf te belonen voor het achterliggende jaar waarin je je voor jouw bedrijf hebt ingezet. Tijd dus om ook jezelf extra gelukkig te maken, de brandstof tot (nog meer) succes.

Drie cadeaus die je van harte verdient

Verander je werkschema

Al een aantal jaar werk ik met flex- en focusdagen. De flexdagen zijn bedoeld voor het plannen van afspraken voor acquisitie en verkoopgesprekken, geven van trainingen en workshops en het voeren van coachgesprekken. De focusdagen zijn vrij van afspraken, minimaal 1.5 dag per week. Die dagen zijn bedoeld om geconcentreerd te werken aan projecten voor klanten (denk: trainingen voorbereiden), offertes maken, administratie en marketing- en acquisitieactiviteiten. Door mijn tijd zo te splitsen hou ik veel meer tijd over en daarmee ook veel energie. Denk goed na over wat jij nodig hebt om het beste te werken. Blok je tijd om gericht te werken aan omzetgenererende activiteiten? Heb je voldoende momenten om rustig te werken? Gun jezelf een ideale werkweek en je staat er versteld van wat het voor je succes doet.

25 successen

Een simpele en krachtige oefening om stil te staan bij wat je hebt bereikt. Zet rustige muziek op en schijf 25 successen op die je in het eerste half jaar hebt bereikt. Klein of groot maakt niet uit, als jij er maar met een positief gevoel op terug kijkt. Heb je ze alle 25 genoteerd, lees ze dan hardop voor. Voel de positieve energie die het geeft! Verder doorpakken? Schrijf dan meteen na het oplezen 10 doelen voor het komende halfjaar op.

Koop iets leuks voor op je kantoor

Een razendsnelle laptop, heerlijk zittende bureaustoel, gezellige aankleding als schilderij of tapijt, frisse planten: verwen jezelf met iets leuks wat je je kunt veroorloven. Bedenk: als jij je goed voelt op kantoor werk je veel efficiënter. Alleen dat al is de investering meer dan waard.

Daniëlle de Jonge

Praat mee

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Irma Soetekouw

    17 december 2015 om 20:12 uur

    Haha! ik ben vaak zo druk met ZEN-zaken dat ik mijzelf vergeet, ik ga dus elke dag 3 x korte ZEN momenten inlassen