dingen om jezelf cadeau te doen met kerst

Drie dingen om jezelf deze Kerst cadeau te doen

Artikelen

Voor ondernemers en professionals is deze periode van het jaar soms een flinke uitdaging. Je wilt cadeaus kopen voor je klanten (tenzij je onderscheidend wilt zijn en voortaan een Paas- of zomercadeau geeft, wel zo origineel), je familie, vrienden en andere naasten. Je stuurt (digitale) kerstkaarten, geeft nog eens extra aan goede doelen en vergeet bijna om iets te doen voor een heel speciaal iemand: JIJ!

Jezelf een cadeau geven is een welverdiende daad om jezelf te belonen voor het achterliggende jaar waarin je je voor jouw bedrijf hebt ingezet. Tijd dus om ook jezelf extra gelukkig te maken, de brandstof tot (nog meer) succes.

Drie cadeaus die je van harte verdient

Verander je werkschema

Al een aantal jaar werk ik met flex- en focusdagen, ik kan het je van harte aanraden! De flexdagen zijn bedoeld voor het plannen van afspraken, geven van trainingen en workshops en lezingen. De focusdagen zijn vrij van afspraken, minimaal 1.5 dag per week. Die dagen zijn bedoeld om geconcentreerd te werken aan projecten voor klanten (denk: trainingen voorbereiden), offertes maken en marketingactiviteiten. Door mijn tijd zo te splitsen hou ik veel meer tijd over en daarmee ook veel energie. Denk goed na over wat jij nodig hebt om het beste te werken. Blok je tijd om gericht te werken aan omzetgenererende activiteiten? Heb je voldoende momenten om rustig te werken? Gun jezelf een ideale werkweek en je staat er versteld van wat het voor je doet.

25 successen

Een simpele en krachtige oefening om stil te staan bij wat je hebt bereikt. Schrijf 25 successen op die je dit jaar hebt bereikt. Klein of groot maakt niet uit, als jij er maar met een positief gevoel op terug kijkt. Heb je ze genoteerd, lees ze dan hardop voor. Voel de positieve energie die het geeft! Verder doorpakken? Schrijf dan meteen na het oplezen 10 doelen voor het komende halfjaar op.

Gun jezelf frisse inspiratie

Als het werk iets rustiger is, heb je – eindelijk? – tijd om boeken te lezen. Of luisteren, dat kan natuurlijk ook. Al 12,5 jaar schrijf ik recensies voor Managementboek.nl. Uit al die titels heb ik de 10 leukste en beste verzameld in een boekenlijstje, toffe feature die ze hebben op die website. Deze 10 managementboeken kan ik je – nog steeds – vol enthousiasme aanraden!

Goed, het is dan weliswaar winter. Toch tip ik je ook graag over het artikel vol zomerse tips voor klantgerichtheid. Ook daar zitten een aantal ‘cadeautjes-voor-jezelf’ tussen. Geniet ervan!

Fijne feestdagen!

Daniëlle de Jonge