Laat je verleiden door managementboeken – artikel voor Week van het Managementboek [MediaMoment]

Artikelen, In de media

Voor de Week van het Managementboek werd ik gevraagd om een artikel te schrijven. Als veellezer van dit soort boeken een eer om te doen! Waarom ik ze zo graag lees en jou daar ook toe wil verleiden? En welke boeken ik je van harte kan aanraden? Je leest het in dit artikel.

Laat je verleiden door de wereld van managementboeken

Tientallen zijn het er. Elk jaar. Sommige met veel humor geschreven, andere stampvol tips waarbij je staat te popelen om er mee aan de slag te gaan en er zijn er ook veel met achtergrondinformatie en verdiepende inzichten.

Er is van alles te beleven in de wereld van de managementboeken. En daarom lees ik ze zo graag, die pak ‘m beet 40 per jaar. Met uitschieters naar zo’n 100 in de jaren dat ik jurylid en juryvoorzitter was voor de ‘Managementboek van het Jaar’-verkiezing. Geweldige tijd! Niet alleen door dat grote aantal – wat stiekem wel heel gaaf was – maar vooral doordat ik ineens ook in aanraking kwam met thema’s waarover ik zelf niet zo snel een boek besteld zou hebben. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de vele Nederlandse en internationale boeken die ik las als research voor de drie boeken over klantgerichtheid die ik zelf schreef. Als ik een gok moet doen schiet ik de 100 ruim voorbij. Je snapt: als enthousiast veellezer kan ik me meestal niet inhouden om anderen te overtuigen om (nog) vaker managementboeken te lezen. Een van de redenen waarom ik al vele jaren recensies schrijf voor Managementboek.nl. Laat ook jij je verleiden om je onder te dompelen in al die waardevolle materie om jezelf te ontwikkelen, te laten inspireren en je blikveld te verruimen?

Lees het artikel hier verder

Week van het Managementboek boekentips

Daniëlle de Jonge