Slim gebruik maken van je emailhandtekening

Artikelen

De emailhandtekening. We hebben hem allemaal, soms voorgeschreven door het bedrijf waar we werken. Van een eenvoudige vermelding van je naam tot een commercieel slim gebruikte handtekening. Want er is meer te halen uit het laatste stuk van je e-mails dan je in eerste instantie verwacht. De belangrijkste punten op een rij.

Van de basis….

De basisgegevens die je in ieder geval in de handtekening zet zijn je naam, bedrijfsnaam en telefoonnummer. Eventueel voeg je je functie toe. Je vestigingsadres, postadres en het webadres van jouw bedrijf mogen niet ontbreken. Het logo toevoegen kan, hoewel het soms wordt geblokkeerd door e-mailprogramma’s en dan niet zichtbaar is voor de ontvanger.

….naar opvallend anders

  • PS. De PS onder je naam trekt altijd aandacht. Vermeld er een interessant onderwerp in, zoals een nieuw product, aanbieding, beurs waar je aanwezig bent, onlangs gepubliceerd artikel over jouw bedrijf, etc. Maak er een link bij, zodat de lezer direct kan doorklikken.
  • Social media contactgegevens. Voluit genoteerd of in een icoon van social media als hyperlink toegevoegd. Hou de iconen in omvang beperkt, zodat je geen heel kleurrijk plaatjesboek van je emailhandtekening maakt.
  • Slogan. De eyecatcher – al dan niet in afwijkende letters – om nog een keer extra aandacht te trekken naar jouw product of dienst.
  • Wat je officieel niet hoeft toe te voegen is de disclaimer. Scheelt een boel tekst!
  • Voorkom dat alle onderdelen onder elkaar gezet worden door bijvoorbeeld contactgegevens op één regel te zetten: ‘Van Goorstraat  Breda | www.danielledejonge.nl | 06-20727003’

Wil je een andere afsluiting dan het standaard ‘Met vriendelijke groet’? Laat je inspireren in dit artikel wat ik daar over heb geschreven.

Daniëlle de Jonge