bril zakelijke uitstraling hoger iq

Zakelijke uitstraling? Neem een bril!

17 sep 2008 | Commerciele slagkracht

’s Avonds als het donker is dan doe ik het. Stiekem, want ik heb liever niet dat iemand het ziet. Ik moet het van mezelf, gewoon omdat het verstandig is. Terwijl het slim zou zijn als ik het veel vaker doe. Vooral als ik aan het werk ben. ’s Avonds als ik in de auto stap, dan komt hij tevoorschijn uit mijn dashbordkastje: mijn bril. Best een fraai dingetje hoor, maar ik voel me toch altijd wat ongemakkelijk als ik hem op heb. Terwijl een bril iemand juist een meer intelligente uitstraling geeft en overwicht laat zien. Mensen nemen je serieuzer en je komt verantwoordelijker over.

Dit doet een bril met jouw uitstraling

Een zwaarder montuur straalt macht uit, een fijner montuur is meer modieus. Uiteraard is het helemaal afhankelijk van je smaak en gezichtsvorm waar je voor kiest. Een bril nodig hebben om beter te zien is niet eens belangrijk, want er worden tegenwoordig steeds meer brillen met glazen zonder sterkte verkocht.

Ook handig: als je wat tijd wil winnen in een onderhandelingsgesprek dan kun je een stukje van de brillenpoot in je mond steken of de glazen poetsen. Zo laat je zien dat je je beslissing nog even uitstelt. Let op dat je iemand niet over de rand van je bril aankijkt (het schooljuf/-meester effect). Dit komt intimiderend over en doet je gesprek daardoor geen goed.

Een bril en make-up

Dames die een bril dragen doen er goed aan om ook make-up op te doen. Onderzoek laat zien dat je op deze manier zelfverzekerd en goed ontwikkeld overkomt en een prettige gesprekspartner bent. Overigens doet make-up zonder bril ook al veel voor een stevige zakelijke uitstraling.

Wie toch niet aan de bril wil en toch beter wil zien, kiest voor contactlenzen. Het geeft je een open en toegankelijke uitstraling. Wees je er bewust van dat je ogen door de contactlenzen vochtiger worden waardoor je een sensuele blik kunt krijgen. Zakelijk gezien niet zo handig.

 

Hoger IQ dankzij bril

Voor iedereen die van heel korte gesprekken houdt: het blijkt dat in de eerste vijf minuten dat je iemand met een bril ziet, je die persoon 14 IQ-punten hoger inschat dan zonder bril.

Daniëlle de Jonge

Praat mee

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Bas

    18 september 2008 om 20:23 uur

    Herkenbaar. Heb ook een bril in een geheim vakje in de auto en alleen tijdens het rijden komt ie tevoorschijn. Model is jaren 90 van de vorige eeuw. Wellicht eens opzoek naar een nieuw montuur.