Over Daniëlle

Als expert in eigentijdse klantrelaties help ik professionals en ondernemers om zakelijk onweerstaanbaar aantrekkelijk te zijn. De stijl van mijn presentaties, workshops en boeken is nuchter, heel erg praktisch en met humor. Het doel: klanten helpen zich onderscheidend te profileren en op doeltreffende wijze klanten te vinden en houden.

Danielle de Jonge spreker klantgerichtheid

Na een studie Bedrijfseconomie ben ik het commerciële vak ingestapt. In 2007 startte ik een eigen onderneming en ben sindsdien actief als:

  • Spreker op evenementen, teamdagen en andere bijeenkomsten.
  • Trainer voor het geven van – reguliere of blended learning – workshops over klantgerichtheid, acquisitie, verkoopgesprekken, netwerken en relatiebeheer. Recent ontwikkelde ik de online training ‘Stop met verkopen!’
  • Auteur van de bestsellers ‘Verleid de klant’ (2013), ‘Human2Human: de nieuwe klantrelatie’ (2015) en ‘Extreem klantgericht’ (2019).

Op deze website, mijn social media en bij diverse vakmedia publiceer ik artikelen en vlogs over mijn expertise. Daarnaast ben ik host van Dé Klantenpodcast bij BNR.

Tip: bekijk hier wat de media over mij zeggen.

Nevenfuncties en vrijwilligerswerk

Ik ben er dol op om lekker actief te zijn, dus ook naast mijn werk als spreker en trainer. Om eens wat te noemen:

  • Als jurylid was ik in 2017 betrokken bij de verkiezing ‘Managementboek van het Jaar’, voor diezelfde prijs in 2018 was ik juryvoorzitter.
  • Voor managementboek.nl recenseer ik sinds 2008 boeken over commercie, marketing, management en duurzaamheid. Een aantal recensies vind je terug bij de blogs op mijn website, alle recensies vind je hier.
  • Zo’n 10 jaar ben ik – tot 2018 – bestuurslid ‘Communicatie & PR’ geweest bij netwerkorganisatie De Maatschappij regio West-Brabant.

Omdat ik me daarnaast graag belangeloos inzet voor anderen is vrijwilligerswerk een vast onderdeel in mijn werkweken. Dat doe ik al zo lang ik me kan herinneren, van simpelweg handen-uit-de-mouwen tot bestuursfuncties. Voor mij niet meer dan normaal om op die manier een bijdrage te leveren aan goede doelen. Sinds enkele jaren ben ik voorzitter van DierenDonatie, hét crowdfundingsplatform voor projecten van dierenopvangcentra.

En er is meer!

Natuurlijk is er meer dan alleen werken. Veel meer. Ik zou mijn werk niet goed kunnen doen als ik privé onvoldoende tijd heb om afstand te nemen van zaken. De rode draad in alles wat ik doe is terug te vinden in de natuur. Denk aan urenlange wandelingen door bos of langs het strand. En ook mijn grote liefde als amateurfotograaf voor het maken van foto’s van dieren, landschappen of juist de details van al het natuurschoon.

Verder lees ik graag, rommel ik lekker aan in huis en (moes)tuin en kan ik volop genieten van samenzijn met vrienden en vriendinnen. Oh ja, mijn levensinstelling is ecocentrisch. Oftewel met groot respect voor – daar is ie weer – de natuur en dierenwelzijn. Mijn motto wat dat betreft: ask yourself why not.